Jak připravit pštrosí vejce?

Obsah

Jak připravit pštrosí vejce?

Jak připravit pštrosí vejce?

Postup přípravy receptu 1 Uvaříme si natvrdo 4 vejce. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, dáme lžíci papriky a 2 celá vejce. Zahustíme stouhankou a promícháme. ... 2 Vezmeme pekáček, dno vymažeme olejem a do pekáčku dáme hotová pštrosí vejce a pečeme cca 40 minut při 150 - 170 stupních. 3 Podáváme s bramborem, bramborovou kaší apod. Vychladlá pštrosí vejce můžeme podávat i s hořčicí a s chlebem. Dobrou chuť.

Kdy konzumovat syrové vejce?

A syrová vejce nedoporučují konzumovat vůbec. Budete však překvapeni, kolik živin je zabalených do tak malé skořápky. Jedno syrové vejce obsahuje tři gramy bílkovin, vitamíny A, B2, B5, B12 a E. Ve vejci najdeme i cholin, což je minerál, který je nezbytný pro funkci mozku.

Jaká jsou zdravotní rizika syrové vejce?

Jaká jsou zdravotní rizika? Syrová vejce obsahují velké množství bílkovin a také mnoho živin, které mohou podpořit funkci mozku, imunitního systému a nervového systému. Avšak prakticky žádná z těchto živin se neztratí při jejich vaření. Takže pokud jde o výživovou hodnotu, jsou syrová a vařená vejce prakticky srovnatelná.

Proč jsou syrová vejce stravitelná?

Syrová vejce tak jsou nejen hůře stravitelná, ale zapříčiní, že nepřijmete většinu z vysokého obsahu bílkovin a vitamínů. Hlavním rizikem při konzumaci syrových nebo tepelně neupravených vajec stále zůstává možnost nákazy salmonelou.

Související příspěvky: