Jaká je hmotnost avokáda?

Obsah

Jaká je hmotnost avokáda?

Jaká je hmotnost avokáda?

Existuje řada různých druhů avokáda, které se liší tvarem (od hruškovitého tvaru až po tvar koule) a barvou (od zelené po černou). Také hmotnost jednotlivých druhů avokáda se liší od 220 gramů až po 1,4 kg.

Co je avokádo?

Avokádo je plodem hruškovce přelahodného (avokádovníku), stromu, s latinským názvem Persea americana ( 1 ). Avokádo obsahuje řadu důležitých živin a přidává se do celé řady pokrmů, protože má vynikající a bohatou chuť. Nejznámější jídlo s avokádem je guacamole. V poslední době se avokádo těší u lidí se zájmem o zdravou výživu velké oblibě.

Proč je avokádo zdravé?

Zatímco většina druhů ovoce obsahuje hlavně karbohydráty (sacharidy), avokádo je naopak velmi bohatým zdrojem zdravých tuků. A řada studií ukazuje, že avokádo je velmi prospěšné pro vaše zdraví. V tomto článku se podíváme na 12 důvodů, proč je avokádo zdravé a měli byste ho zařadit do vašeho jídelníčku.

Jak začít pěstování avokáda?

Pěstování avokáda 1 Vyjměte pecku z avokáda a omyjte ji 2 Semínko otočte špičkou nahoru a malým znamínkem dolů 3 po obvodu (zhruba v polovině) semínka zapíchejte 3 – 4 párátka 4 položte semínko (špičkou nahoru) do horní části sklenice nebo kelímku tak, aby párátka přesahovala její strany 5 sklenici až po párátka naplňte vodou a její hladinu udžujte 6 klíčení trvá 2 – 8 týdnů More ...

Související příspěvky: