Proč je důležité jíst různé druhy ovoce?

Obsah

Proč je důležité jíst různé druhy ovoce?

Proč je důležité jíst různé druhy ovoce?

A protože každý druh ovoce obsahuje jiná množství jednotlivých živin je důležité jíst různé druhy ovoce, pokud chcete získat co největší přínos pro vaše zdraví. Shrnutí: Ovoce je bohatým zdrojem řady důležitých vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Pokud chcete léčivé účinky ovoce využít na maximum, jezte co možná nejvíce různých druhů.

Které ovoce vás zasytí nejvíce?

Mezi ovoce, které vás nejvíce zasytí, patří jablka a citrusové plody, jako jsou pomeranče nebo grapefruity ( 16 ). Je také důležité poznamenat, že ovoce v přirozené přírodní podobě vás zasytí mnohem více než ovocné šťávy nebo pyré, kterých musíte zkonzumovat mnohem více než se pocit sytosti dostaví ( 17 ).

Jaké jsou účinky ovoce na zdraví?

Ovoce také obsahuje hodně vlákniny, která má řadu kladných účinků na zdraví. Konzumace vlákniny pomáhá snižovat cholesterol, zvyšuje pocit sytosti a plnosti a může tak pomáhat při hubnutí nebo udržování hmotnosti ve správném rozmezí ( 3, 4, 5, 6, 7, 8 ). Navíc je ovoce také bohatým a kvalitním zdrojem antioxidantů.

Co se týče sytosti ovoce?

Navíc ovoce obsahuje hodně vody a vlákniny, což zvyšuje pocit plnosti a sytosti. Proto můžete ovoce normálně jíst do sytosti, aniž byste se museli bát nadměrného příjmu kalorií.

Související příspěvky: