Jak nařezat hotový tabák?

Obsah

Jak nařezat hotový tabák?

Jak nařezat hotový tabák?

Nakonec hotový tabák nařežte nebo rozdrťte a skladujte v uzavřené nádobě v temnu. (Stočené listy se krájí na úzké nudličky půl milimetru široké.) Doporučuje se ještě znovu nařezaný tabák namočit do vlažné vody asi na deset minut, pečlivě vyždímat a znovu dobře dosušit.

Jak ochutnat tabák?

Nádoba musí být pevně uzavřená, ale není třeba ji ponořovat do vody až nad víčko. Jak při pomalé, tak i při této fermentaci si lze tabák ochutit: mezi listy dejte lusk vanilky, snítky máty, můžete jej prokápnout i aromatickým alkoholem. Zpracované fermentované listy rozložte na plátno a sušte ještě tak dva dny podle potřeby.

Co se týče viržinského tabáku?

Většina kuřáků by jej ovšem bez fermentace nekouřila. Právě tento proces, kdy tabák získává jemnější chuť a snižuje se v něm obsah nikotinu a dalších látek, ovlivňuje společně se sušením rostliny jeho finální chuť nejvíce. Viržinský tabák není třeba fermentovat (ale lze ho tak upravit), selský tabák se fermentuje vždy, je pak chutnější.

Jak pěstovat selský tabák?

Selský tabák se snadněji pěstuje, ale bez fermentace byste prý měli dojem, že kouříte bramborovou nať. Pro lepší pokouření se tedy vyplatí vynaložit trochu námahy a času na jeho zchutnění a zkvalitnění. rychlou – zvládnete ji provést za osm hodin při teplotě osmdesát stupňů.

Související příspěvky: