Proč je kozí sýr nezdravý?

Obsah

Proč je kozí sýr nezdravý?

Proč je kozí sýr nezdravý?

Kozí sýr sice obsahuje nasycené tuky, které získaly pověst jako nezdravé a nebezpečné, ale ne vždy je toto tvrzení pravdivé. Typickým příkladem je Francie, která patří mezi přední světové spotřebitele kozího sýra a vyšší míra srdečních onemocnění se u nich ve srovnání s jinými národy nevyskytuje.

Co je nejlepší čerstvý kozí sýr?

Nejjemnější je čerstvý kozí sýr, který si můžete jednoduše namazat na chleba nebo ho použít jako základ pro pomazánky, hodí se i jako náplň do palačinek nebo slaných koláčů, ale dá se i nadrobit do salátů. Chuť kozího sýra si náramně rozumí třeba s červenou řepou – zkuste vynikajicí rizoto nebo slané koláčky.

Jak použít zralé kozí sýry?

Výraznější zralé kozí sýry se báječně hodí k tepelné úpravě – zkuste sýr zagrilovat s trochou medu a položte ho na salát. Rázem máte výtečnou lehkou večeři.

Kdo je milovníkem kozího sýra?

Pokud patříte mezi milovníky kozího sýra, právě jste narazili na zlatý důl :) Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty, ve kterých tato pochoutka hraje prim. A pokud si k výraznému sýru teprve hledáte cestu, s námi ji určitě naleznete. 24.

Související příspěvky: