Co je reflux jícnu?

Obsah

Co je reflux jícnu?

Co je reflux jícnu?

Reflux jícnu, refluxní choroba jícnu, GERD, oslabený jícnový svěrač, pálení žáhy i kyselosti v ústech - to jsou vše zdravotní komplikace, o kterých často slýcháme. V tomto článku shrneme základní informace o refluxu, jeho příznaky a projevy, příčiny a možnosti jeho léčby. V tomto článku se zaměříme na: Příčiny refluxu. Jak a proč diagnostikovat?

Jaké jsou příznaky refluxu kyseliny?

Pokud váš trpí pálením žáhy a dalších příznaků refluxu kyseliny po dlouhou dobu, měl by váš lékaře. Nahromadění kyselin v jícnu po delší dobu, může vést k rakovině. Ty by měly zvýšit svou spotřebu kyselých potravin, které způsobují vám produkovat více slin.

Jaké jsou příznaky refluxního refulxu?

Vyskytnou-li se příznaky alespoň 2krát týdně, pak byste měli být trpí žaludeční onemocnění nazývá refluxní refulx onemocnění (GERD). GERD může být způsobeno tím, genetické abnormality v žaludku, určité druhy léků a vaše volby potravin.

Jaká je léčba refluxu?

Léčba refluxu by se měla opírat o diagnostiku. Ta se provádí různými způsoby od vyšetření slin a kyselosti v ústech až po gastroskopii. Vynikající úvod do problematiky, popis diagnostiky a léčba refluxu je v textu s názvem Extraezofageální refluxní choroba – mezioborový konsenzus, který byl uveřejněn v Časopise lékařů českých 2011.

Související příspěvky: