Jaké jsou vitamíny slunečnicových semen?

Obsah

Jaké jsou vitamíny slunečnicových semen?

Jaké jsou vitamíny slunečnicových semen?

Asi 100 gramů slunečnicových semen obsahuje okolo 35,17 gramů vitamínu E. Kromě toho májí také dobré množství mědi, manganu, selenu, hořčíku a fosforu. Součástí jsou také esenciální mastné kyseliny, jako jsou polynenasycené mastné kyseliny, kyselina linolová a kyselina olejová.

Co obsahuje slunečnicová semena?

Slunečnicová semena obsahuje minerály jako jsou vápník, měď a hořčík, které zabraňují ztrátě minerální hustoty kostí. Obsahují také vitamín E, který usnadňuje artritické bolesti. Měď obsažena v slunečnicových semenech pomáhá při zesíťování kolagenu a elastinu, které zajišťují pevnost a pružnost kloubů a kostí. 8. Zdraví pokožky

Jak posilují imunitní reakce slunečnicových semen?

Slunečnicová semena posilují imunitní reakce, čímž se snižuje riziko vzniku některých druhů rakoviny. Vitamín E a vysoký obsah vlákniny ve slunečnicových semenech snižuje možnost vzniku rakoviny tlustého střeva.

Co jsou Slunečnicová semínka?

Slunečnicová semínka jsou známé také tím, že uklidňují nervy a zmírňují stres a migrénu. Hořčík obsažený v slunečnicových semenech vyvažuje vápník, a tím reguluje nervy a svalový tonus. Zabraňuje tomu, aby se vápník dostal do nervových buněk a aktivoval se.

Související příspěvky: