Kdo se může přihlásit k očkování?

Obsah

Kdo se může přihlásit k očkování?

Kdo se může přihlásit k očkování?

Od 15. ledna 2021 se mohou k očkování hlásit obyvatelé České republiky, kteří jsou starší 80 let. Od 26. ledna 2021 se mohou přihlašovat zdravotničtí pracovníci, kteří doposud nebyli očkovaní.

Kde se můžete nechat očkovat?

Po vyplnění tohoto kódu zadáte údaje o sobě (jméno, trvalé bydliště, rodné číslo, číslo a název své zdravotní pojišťovny) a vyberete místo, kde se chcete nechat očkovat. Registrace k očkování probíhá prostřednictvím centrálního rezervačního systému: registrace.mzcr.cz (nebo: crs.uzis.cz).

Jaké jsou očkování pro dospělé?

Očkování je hrazené z veřejného zdravotního pojištění, a proto se mohou nechat očkovat všechny osoby, které jsou přihlášené k veřejnému zdravotnímu pojištění v České republice. Pro koho je očkování vhodné? Vakcíny jsou vyvíjeny pro dospělé.

Jak se registrovat k očkování?

Registrace k očkování probíhá prostřednictvím centrálního rezervačního systému: registrace.mzcr.cz (nebo: crs.uzis.cz). V případě, že je vám více než 80 let a jste imobilní, kontaktujte svého praktického lékaře. Máte tak výjimku z registrace přes centrální rezervační systém, praktik se s vámi individuálně domluví, jak pro vás očkování zajistit.

Související příspěvky: