Jak zmrazit přebytky sýra?

Obsah

Jak zmrazit přebytky sýra?

Jak zmrazit přebytky sýra?

Drobné přebytky sýrů také klidně můžete zamrazit a pak je přidat třeba do polévky. Zbytky strouhaného sýra můžete zmrazit v mikrotenovém sáčku a pak je přidat do pokrmů či omáček přímo z mrazničky. Sýry si ale také můžete předmrazit třeba před cestou na dovolenou. Zmrazujte raději sýry s větším obsahem tuku zabalené do alobalu.

Jak můžete máslo zmrazit?

Máslo můžete mít zmrazené až šest měsíců. Po delší době by se vám ale mohlo zkazit. Nechte ho jen rozmrazit přes noc, ráno bude chutnat jako čerstvé. Když vám zbude ušlehaná smetana, nastříkejte na talíř nebo podnos úhledné kopečky a dejte je zmrazit.

Můžete zmrazit mléko po rozmrazení?

Po rozmrazení žloutky vyndejte z oleje a můžete je zpracovat jakýmkoliv běžným způsobem. Nikdy ale nezmrazujte vařená nebo smažená vejce, protože po rozmrazení mají gumovou konzistenci. Ano, můžete zmrazit i mléko! Je ale pravda, že po rozmrazení se hodí spíše do vaření či pečení než na přímou spotřebu. Mohou se v něm totiž vytvořit hrudky.

Jak připravit sýry Před zmrazením?

Méně tučné sýry před mrazením nastrouhejte a uložte do uzavřených misek. Měkké sýry mrazte nerozbalené a uložené v mikrotenových sáčcích. Plátkový sýr mrazte proložený fólií nebo alobalem. Hermelín musí být před zmrazením již vyzrálý, po rozmrazení totiž už není schopen zrání.

Související příspěvky: