Jak odstranit mražení zelených paprik?

Obsah

Jak odstranit mražení zelených paprik?

Jak odstranit mražení zelených paprik?

Mražení zelených paprik 1 Rozložte papriky na pečicí plech. Půlky zelených paprik nebo jejich kousky naskládejte v jedné vrstvě na plech na... 2 Zmrazte papriky na pečicím plechu. Vložte plech i s paprikami do mrazáku a nechte je tam, dokud úplně nezmrznou. 3 Přesuňte zelené papriky do sáčků nebo plastikových nádob, které se hodí pro použití v mrazáku. More ...

Jak zmrazovat rajčata a papriky?

Rajčata a papriky před zmrazováním ponořte asi na tři, čtyři minuty do slané vařící vody. Zůstane tak zachována jejich chuť, vůně i barva. Poté je vyjměte a rychle zchlaďte, aby se (hlavně rajčata) nepřevařila.

Jak odstranit semenou papriku?

Po odstranění semen papriku pět minut blanšírujte v páře nebo horké vodě (to znamená nechat ji po tu dobu ponořenou nebo pod poklicí), aby si lépe uchovala chuť a vůni. Nakrájejte ji na kolečka nebo proužky silné asi pět milimetrů a naskládejte k sušení na síta.

Jak si schovat rajčata a papriky?

Jedním ze způsobů, jak si schovat rajčata a papriky na později, je sklidit je nezralé, naskládat do přepravek a nechat postupně dozrávat. Počítejte s tím, že bez sluníčka rajčata sice zčervenají, ale nebudou mít typickou chuť a vůni.

Související příspěvky: