Jaké jsou nejlepší období pro návštěvu národního parku Arches?

Obsah

Jaké jsou nejlepší období pro návštěvu národního parku Arches?

Jaké jsou nejlepší období pro návštěvu národního parku Arches?

Nejlepší období pro návštěvu národního parku Arches jsou měsíce květen a září. Tradičně nejpopulárnější je léto, kdy se teploty v celé oblasti kolem města Moab pohybují až kolem čtyřicítky. Na jaře se teploty v Arches pohybují kolem 21 °C ve dne, v noci klesají až pod 4 °C.

Kde se nachází národní park Arches?

Národní park Arches ležící poblíž řeky Colorado je místem s nejvyšším výskytem skalních oblouků a mostů na Zemi. Ty v koncentraci s pouští a modrou oblohou vytváří zajímavý kontrast, nad kterým se vám bude tajit dech. NP Arches byl stanoven národní památkou 12. dubna 1929, státním parkem se stal až v roce 1971.

Co dělat v Národním parku Arches?

Národní park Arches: Informace, fotky, rady a tipy pro návštěvníky 1 Informace o národním parku Arches. NP Arches byl stanoven národní památkou 12. dubna 1929, státním parkem se stal až v roce 1971. ... 2 Co dělat v národním parku Arches. Do národního parku Arches se jezdí kvůli pískovcovým obloukům. Ikonou parku je Delicate Arch, 20 metrů vysoký oblouk z pískovce. 3 Informace pro návštěvníky parku Arches. Park Arches je otevřen celoročně. Nejlepší období pro návštěvu národního parku Arches jsou měsíce květena září.

Co znamená Národní park Arches v Utahu?

‘Arch’ znamená v angličtině ‘oblouk’, souvislost se jménem národního parku v jihovýchodním Utahu je zřejmá. Národní park Arches ležící poblíž řeky Colorado je místem s nejvyšším výskytem skalních oblouků a mostů na Zemi.

Související příspěvky: