Může zaměstnavatel požádat zaměstnavatele o Pracovní posudek?

Obsah

Může zaměstnavatel požádat zaměstnavatele o Pracovní posudek?

Může zaměstnavatel požádat zaměstnavatele o Pracovní posudek?

O pracovní posudek žádá zaměstnanec svého zaměstnavatele. Pokud ho o něj požádá, je zaměstnavatel povinen mu jej do 15 dnů vydat. Zároveň však naopak není povinen vydat jej dříve, než v době 2 měsíců před skončením zaměstnání zaměstnance.

Jak nabrat zaměstnance bez zaměstnanců?

Bez zaměstnanců může firma těžko fungovat, a proto je dobré vědět, jakým způsobem nabrat zaměstnance, které potřebujete. Jako první věc, kterou musíte udělat, než začnete vůbec hledat zaměstnance, je podrobná analýza nabízeného pracovního místa. Až poté je třeba vytvořit profil co nejvhodnějšího zaměstnance.

Jak hodnotit zaměstnance?

Zde by měl zaměstnavatel uvést hodnocení týkající se práce zaměstnance, jeho kvalifikace, schopností a dalších skutečností týkajících se výkonu práce, například hodnocení pracovníkovy iniciativy, schopnost spolupráce v týmu a podobně. Zaměstnavatel může zaměstnance hodnotit libovolně.

Kdo byl zaměstnanec ve společnosti zaměstnán?

V pracovním posudku by se jednoznačně mělo objevit jméno a příjmení pracovníka a také od kdy do kdy byl ve společnosti zaměstnán (přesné datum). Dále by zde měla být uvedena pracovní funkce, kterou zaměstnanec vykonával.

Související příspěvky: