Jak rozesypte pomerančovou kůru?

Obsah

Jak rozesypte pomerančovou kůru?

Jak rozesypte pomerančovou kůru?

Rozesypte pomerančovou kůru v oblastech, kde se škůdci nacházejí. Nastrouhejte čerstvou (nesušenou) pomerančovou kůru a vytvořte malé hromádky na místech, kde se hmyz často vyskytuje.

Kde jsou pomerančová kůra?

Slupky z nich ale vždycky skončí v koši, v lepším případě v kompostu. Přitom existuje spousta praktických způsobů jejich využití. Pomerančová kůra funguje jako silný přírodní osvěžovač vzduchu. Obsahuje totiž velké množství éterického oleje.

Jak pečovat pomerančovou kůru?

Pomerančovou kůru z čerstvě naloupaného pomeranče zabalte do papíru na pečení nebo dejte do prodyšného plátěného sáčku a vložte do bot na čtyřiadvacet hodin. Během této doby do sebe pomerančová kůra nejen natáhne nežádoucí pachy, ale současně vaše boty provoní svěží vůní.

Jak použít pomerančovou kůru proti akné?

Dalším způsobem, jak může pomerančová kůra pomáhat v boji proti akné je konzumace pomerančů i s kůrou. Pomerančová kůra totiž obsahuje velké množství vlákniny, která pomáhá regulovat činnost střev a vyprazdňování. To vám umožní dostat z těla ven toxiny a škodlivé odpadní látky, což poztivně působí na potlačení tvorby akné.

Související příspěvky: