Proč můžete mít pozitivní výsledky těhotenského testu?

Obsah

Proč můžete mít pozitivní výsledky těhotenského testu?

Proč můžete mít pozitivní výsledky těhotenského testu?

Mít pozitivní výsledek, když nejste těhotná, je neuvěřitelně vzácné a zde si můžete přečíst o falešně pozitivních výsledcích těhotenského testu. Tři hlavní důvody, proč můžete mít falešně pozitivní výsledek, jsou: V nedávné době jste byla těhotná. Užíváte léky pro léčbu neplodnosti obsahující hormon hCG.

Co jsou první příznaky těhotenství?

První příznaky těhotenství 1 Nateklá prsa a bolestivé bradavky. Nateklá prsa bývají zpravidla prvním příznakem těhotenství, k tomu se připojí i bolestivé či citlivé bradavky. 2 Kovová příchuť v ústech. Právě taková příchuť v ústech může značit, že jste těhotná. Na druhou stranu i po některých pokrmech nebo olizování příboru můžete mít takový divný kovový pocit. 3 Bolesti břicha. Dalším příznakem jsou i bolesti břicha, ty mohou být menší i větší. ...

Co znamená pozitivní výsledky těhotenského testu?

Pozitivní výsledek – dokonce i bledá čárka – na těhotenském testu znamená, že jste téměř jistě těhotná. Falešně pozitivní výsledky jsou neuvěřitelně vzácné a dochází k nim pouze tehdy, jestliže jste byla v nedávné době těhotná, užíváte léky pro léčbu neplodnosti obsahující hormon hCG nebo máte vzácné onemocnění, které způsobuje, že je přítomen hCG.

Jak funguje Těhotenský test?

Těhotenský test funguje na principu zjišťování hormonu hCG, který je ve vašem těle obvykle přítomný jen tehdy, pokud jste těhotná. Pozitivní výsledek – dokonce i bledá čárka – na těhotenském testu znamená, že jste téměř jistě těhotná.

Související příspěvky: