Proč proděláte prolaps dělohy?

Obsah

Proč proděláte prolaps dělohy?

Proč proděláte prolaps dělohy?

Je pravděpodobnější, že proděláte prolaps dělohy, pokud: 1 jste již prošla menopauzou 2 kouříte 3 máte nadváhu 4 hodně kašlete díky různým plicním onemocněním 5 trpíte chronickou zácpou 6 máte rodinného příslušníka, například matku nebo sestru, s prolapsem 7 často zvedáte těžké věci 8 trpíte fibromy More ...

Kdy dochází k prolapsu dělohy?

Prolaps dělohy se dá označit jako ženské tajemství číslo jedna. K prolapsu (poklesu) dělohy dochází, když děloha vzdá boj s gravitací a začne klesat do pochvy. Většina žen se váhá s touto potíží svěřit komukoli, i nejlepší přítelkyni.

Jak se posune děloha?

Když se posune děloha, i sousední orgány se deformují a posouvají. Kupříkladu močový měchýř je tažen dolů a tisknut, takže dochází k inkontinenci moči. "K poklesu dělohy dochází vždy v důsledku porodního traumatu, zejména tehdy, je-li žena nucena celé hodiny tlačit," tvrdí gynekoložka dr. Yvonne S. Thorntonová.

Proč dochází k poklesu dělohy?

"K poklesu dělohy dochází vždy v důsledku porodního traumatu, zejména tehdy, je-li žena nucena celé hodiny tlačit," tvrdí gynekoložka dr. Yvonne S. Thorntonová. "Hlavička plodu tlačí na hráz mezi pochvou a konečníkem a vykonává tah na vazivo, které přidržuje dělohu na místě."

Související příspěvky: