Kdo trpí mořskou nemocí?

Obsah

Kdo trpí mořskou nemocí?

Kdo trpí mořskou nemocí?

Mořskou nemoc trpí velké množství osob, které se zúčastní plavby. Jedná se hlavně o osoby, které lodí cestují poprvé. Velkou roli však hraje také typ plavidla a vody. Čím menší loď, tím větší riziko vzniku mořské nemoci. Je jasné, že na malé jachtě bude výskyt kinetózy větší, než na velkém trajektu.

Co se řadí mezi mořskou nemoc?

Mořská nemoc se řadí mezi tzv. kinetózy neboli nemoci z pohybu. Nejedná se o onemocnění v pravém slova smyslu, ale spíše o nepříjemnou nevolnost, která je vyvolána dopravními prostředky, v tomto případě lodí. Mořskou nemoc trpí velké množství osob, které se zúčastní plavby. Jedná se hlavně o osoby, které lodí cestují poprvé.

Co je mořská nemoc?

Mořská nemoc je forma pohybové nemoci (kinetózy), stejně jako onemocnění vznikající při cestě letadlem, vlakem, autobusem nebo letem v kosmickém prostoru ve stavu bez tíže. Vzniká silným drážděním orgánů rovnováhy ve vnitřním uchu (vestibulárním aparátu) silnými zrychlenými, kolébavými nebo rotačními pohyby ...

Jak je mýlit mořskou nemocí?

Jak by mohl název mýlit, mořskou nemocí netrpí cestovatelé pouze na moři. Její rozvoj způsobuje pohyb také po řekách, rybnících nebo jezerech. Příčinou vzniku je velmi citlivý vestibulární systém, který se nachází v uchu a zodpovídá za spolupráci rovnováhy hlavy a těla se zrakovými vjemy.

Související příspěvky: