Kde můžete pokácet ovocný strom?

Obsah

Kde můžete pokácet ovocný strom?

Kde můžete pokácet ovocný strom?

Tedy i ořech, lísku a mandloň Ve vlastní zahradě můžete pokácet jakýkoliv ovocný strom zcela bez povolení. U ostatních stromů záleží, jestli mají ve 130 cm nad zemí obvod menší než 80 cm. Licence | Všechna práva vyhrazena.

Kdy vysazovat ovocné stromy?

Pro snadnější získání plodů volte samosprašné neboli samoopylující odrůdy. Stromky vysazujte nejlépe ještě před vyrašením, tedy v březnu až dubnu nebo po skončení vegetačního období v říjnu. Zákrsky ovocných stromů dorůstají v průměru výšky jeden a půl až dva metry. Podle druhu však mají různě širokou korunu.

Můžete kácet jen ovocné stromy?

V zahradách je možné kácet bez povolení jen ovocné stromy. Tedy i ořech, lísku a mandloň Ve vlastní zahradě můžete pokácet jakýkoliv ovocný strom zcela bez povolení. U ostatních stromů záleží, jestli mají ve 130 cm nad zemí obvod menší než 80 cm.

Jak pěstovat ovocné stromky v nádobách?

Toto pěstitelské odvětví je však především záležitostí estetickou, a pokud vám více záleží na úrodě, bude se pěstování zakrslých ovocných stromků v nádobách řídit trochu jinými zákonitostmi. Nejefektivnější a nejjednodušší je pěstování stromků, které byly jako zákrsky speciálně vyšlechtěny a hodí se k pěstování v omezených podmínkách nádob.

Související příspěvky: