Jak připravit avokádo v kuchyni?

Obsah

Jak připravit avokádo v kuchyni?

Jak připravit avokádo v kuchyni?

6 Avokádo v kuchyni 1 Guacamole. Nejznámější je asi guacamole, tedy pokrm, který avokádo proslavil. To pravé se připravuje z avokáda, cibule,... 2 Avokádový olej. Avokádo samotné je nejen velmi výživné, ale olej z něj může velmi zvýšit nutriční hodnotu ostatních... 3 Pecka z avokáda. Podle posledních studií se do jídla dá využít i pecka, což se určitě leckde dočtete. Dle... More ...

Jak pěstovat avokádo doma?

Exotické druhy ovoce: Co můžete pěstovat i u vás doma? Jak má vypadat zralé avokádo? Plod avokáda má hruškovitý tvar, je dlouhý 30 cm a až 15 cm široký, se zelenou, fialovou až načernalou barvou (podle druhu a odrůdy) a vrásčitou nebo drsnou kožovitou pevnou slupkou.

Jaký je druh avokády?

Plod avokáda má hruškovitý tvar, je dlouhý 30 cm a až 15 cm široký, se zelenou, fialovou až načernalou barvou (podle druhu a odrůdy) a vrásčitou nebo drsnou kožovitou pevnou slupkou. Bledězelená, bílá nebo nažloutlá dužina má máslovitou konzistenci, je bez vůně a má mírně oříškovou chuť.

Kdo je milovníkem avokáda?

Pokud i vy patříte k milovníkům avokáda, zkuste si ho vypěstovat doma. Především se jedná o rostlinu, která zkrášlí místnost a za čas se vám může poštěstit i plod avokáda. Avokádo je ovocný plod hruškovce přelahodného bohatý na minerální látky draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminů C, E, K, H, B3 a B5.

Související příspěvky: