Proč je ethanol E85 lepší než benzín?

Obsah

Proč je ethanol E85 lepší než benzín?

Proč je ethanol E85 lepší než benzín?

Ethanol E85 zvyšuje výkon motoru, přestože má nižší výhřevnost než benzín ze čtyř důvodů: Ethanol E85 obsahuje 30 % kyslíku a benzín jen 4 %, proto se ve válci po přidání přestavbové jednotky vejde více Ethanolu E85, který může hořet s kyslíkem (atmosférickým a z ethanolu dohromady).

Proč ethanol E85 zvyšuje výkon motoru?

Ethanol E85 zvyšuje výkon motoru, přestože má nižší výhřevnost než benzín ze čtyř důvodů: 1 Ethanol E85 obsahuje 30 % kyslíku a benzín jen 4 %, proto se ve válci po přidání přestavbové jednotky vejde více... 2 Tím že Ethanol E85 obsahuje sám osobě více kyslíku, tak dochází k efektivnějšímu hoření = vyšší výkon + o 70 % lepší... 3 Ethanol E85 má při odpařování 4x větší... More ...

Proč ethanol E85 obsahuje více kyslíku?

Ethanol E85 obsahuje 30 % kyslíku a benzín jen 4 %, proto se ve válci po přidání přestavbové jednotky vejde více Ethanolu E85, který může hořet s kyslíkem (atmosférickým a z ethanolu dohromady). Tím že Ethanol E85 obsahuje sám osobě více kyslíku, tak dochází k efektivnějšímu hoření = vyšší výkon + o 70 % lepší emise.

Může se použít ethanol pro výrobu celulózy?

Surovinou může být také jakákoli biomasa obsahující lignocelulózu např. dřevo, dřevěné piliny nebo odpady při výrobě celulózy a papíru. Ethanol si můžete vyrobit i doma a to za cenu 4,28 Kč/litr viz. článek zde. Jaký vliv má používání paliva E85 na životnost motoru?

Související příspěvky: