Proč pavouci ztělesňují protějšek?

Obsah

Proč pavouci ztělesňují protějšek?

Proč pavouci ztělesňují protějšek?

Ve srovnání s člověkem pavouci ztělesňují ošklivý protějšek, podobně jako hadi. To je jistě důvod, proč Jung pavouka ve snu považuje za symbol temné stránky naší osobnosti, kterou nazývá „stín“. Pavouci mají schopnost vytvářet pavučiny. Je to tvůrčí potenciál, ale používaný k lovu a věznění ostatních.

Proč je pavouk spojen s pavouk?

V řecké mytologii je pavouk spojen s arogantním ženským principem. Arachné (po ní též arachnofobie jako strach z pavouků) byla skvělou tkadlenou, která vyzvala Athénu, bohyni moudrosti, k soutěži ve tkaní. Arachné byla poté za trest proměněna v pavouka. Tento mýtus je také sám o sobě vysvětlením vzniku pavouků.

Kdo je nejnápadnější pavouk?

Když vidíte pavouka, nejnápadnější je obvykle jeho nelidský vzhled. Jeho anatomie ve stručnosti: má osm nohou, čtyři páry očí a není schopen trávit pevnou stravu (trávení probíhá do značné míry externě, jak jistě dobře víte). Ve srovnání s člověkem pavouci ztělesňují ošklivý protějšek, podobně jako hadi.

Proč najdete pavouky v posteli?

Když najdete pavouky v posteli, znamená to, že někdo nerespektuje Vaše soukromí. Může to být skutečná osoba, ale pavouky lze také interpretovat jako vlastní negativní potlačené myšlenky nebo pocity vůči druhým. Když pavouci kladou vajíčka, je jasné, že se budou brzy líhnout a množit.

Související příspěvky: