Jak dlouho vydrží akumulátor autobaterie?

Obsah

Jak dlouho vydrží akumulátor autobaterie?

Jak dlouho vydrží akumulátor autobaterie?

Životnost baterie ovlivňuje mnoho faktorů. Běžná životnost autobaterie se udává kolem pěti let, ale špatným zacházením můžeme o akumulátor přijít mnohem dříve. Naopak správná údržba autobaterie může prodloužit život akumulátoru i o několik let, a to platí jak pro klasické, tak pro bezúdržbové baterie, kdy je ...

Jak vyměnit autobaterii?

Jak vyměnit autobaterii? 1 U staré baterie nejprve odpojte MINUSOVÝ vývod a až poté PLUSOVÝ. 2 Autobaterii opatrně vyjměte a prostor pro akumulátor vyčistěte. Před připojením nové autobaterie nezapomeňte vyčistit také svorky. Ideálně svorky a póly baterie namažte elektrovodivou vazelínou. 3 Novou baterii také vkládejte čistou. 4 Při zapojení autobaterie začněte připojením PLUSOVÉHO vývodu a až potom zapojte MINUSOVÝ.

Jaké jsou základní označení autobaterií?

Základní značení autobaterií. Základní označení informuje o napětí akumulátoru, jeho kapacitě a startovacím proudu. Vezmeme si tedy nějaký příklad. Když vynecháme všechna ta marketingová označení, tak byste měli hledat cedulku s označením například: 12V 54Ah 530A (EN). Foto: Dalibor Žák.

Jak dlouho vydrží značkové baterie?

Pokud se stane, že vám baterie definitivně "odejde“, je třeba správně vybrat novou. Nejdelší životnost mají podle odborníků baterie značkové, před těmi levnými ze supermarketů varují. „. "Čtyři až šest let vydrží značkové baterky jako Magnet, Varta, Akuma, Bosch, Delphi, abych uvedl ty nejznámější.

Související příspěvky: