Kde jsou naklíčená dýně zasazeny?

Obsah

Kde jsou naklíčená dýně zasazeny?

Kde jsou naklíčená dýně zasazeny?

Dýně by měly být zasazeny tam, kde je dostatečný sluneční svit. Naklíčená semínka vysévám na záhonek do hloubky 3-5 cm. Udržujte vzdálenost mezi jednotlivými semínky minimálně 1 m. Je dobré, když k dýním dáte oporu. Mohou se tak pnout, nestíní si navzájem a zároveň Vám slouží i jako dekorativní rostliny. Půdu pravidelně oplevujte.

Jak připravit dýně?

Sezóna dýně, kořenové zeleniny a polévek začíná! Dýně ale nemusíte připravovat jen naslano. Jejich dužina báječně chutná i jako součást různých moučníků, které jsou díky ní krásně vláčné. Nejčastěji se do nich zpracovává Hokkaidó a sladká máslová dýně, použít ale můžete v podstatě všechny druhy.

Jak použít dýně k přípravě jídel?

Využijete ji k přípravě celého menu, od předkrmu až po moučník. Dýně je surovina, která si rychle našla cestu na náš stůl. Dá se vařit, péct, smažit, zapékat, nakládat, kandovat, připravují se z ní džemy, ale například i hořčice.

Jak pěstovat dýně?

Dýně – druhy, pěstování, účinky a recepty 1 Druhy a odrůdy. Hokaido je nejžádanější dýní pro kuchyňskou úpravu. Nejznámější je oranžová (Uchiki Kuri), ale... 2 Pěstování dýní. Dýně na zahradě vypěstujeme velmi snadno, vyžadují pouze velké množství vody. Mají rády slunce, ale... 3 Dýně v kuchyni. Zeleninové dýně jsou vhodné pro přímou konzumaci nebo tepelnou úpravu. Při... More ...

Související příspěvky: