Jak se rozděluje Dubajský záliv?

Obsah

Jak se rozděluje Dubajský záliv?

Jak se rozděluje Dubajský záliv?

Dubajský záliv rozděluje Dubaj na dvě města na Deira na severu a Bur Dubaj na jihu. Záliv byl v minulosti důležitým přístavištěm pro tradiční dřevěné lodě „dhows“ převážející zboží z Indie či Afriky.

Co je Dubaj v arabských emirátech?

Pompézní Dubaj ve Spojených arabských emirátech je žhavý tip na podzimní i jarní dovolenou. Dubaj je město plné výškových budov, nákupních center, krásných pláží a skvělé zábavy. Máme pro vás 15 míst, které si na dovolené v Dubaji nesmíte nechat ujít. 1. Burj Khalifa

Kde najdete kulturní dědictví Dubaje?

Architekturu a kulturní a námořní dědictví Dubaje si můžete prohlédnout v Heritage and Diving Village. V Diving Village (Město potápěčů) uvidíte všechno, co souvisí s potápěním se za perlami a životem rybářů. Naskytne se vám skvělá ukázka toho, jak moc byl život lovců perel nebezpečný.

Jaké jsou břehy dubajského zálivu?

Moderní éra Dubajského zálivu začala v roce 1830, kdy se v této oblasti usadil kmen Bani Yas. Dnešní záliv, oddělující moderní část Bur Dubai od starobylé čtvrti Deira, je stále plný klasických lodí dhows a jeho břehy propojuje místní tradiční vodní taxi – tedy malá dřevěná loďka „abra“.

Související příspěvky: