Co obsahuje kukuřice?

Obsah

Co obsahuje kukuřice?

Co obsahuje kukuřice?

Kukuřice obsahuje velké množství vitaminu B1, ale je chudá na vitamin C. Dále obsahuje niacin, který ale tělo využije jen tehdy, zapojí-li se do trávicího procesu zásadité látky. Kukuřice nabízí hodně draslíku, fosforu, hořčíku a železa, ale velmi málo vápníku.

Jak uvařit kukuřici?

Rychlou variantou přípravy je kukuřici uvařit. Vložíte kukuřici do vroucí osolené vody, přičemž poměr by měl být asi 5 litrů vroucí vody na 1 lžíci soli. Celá kukuřice musí být ponořená. Průběžně kukuřici kontrolujte a případně vodu dolévejte.

Kdy vyséváme semena kukuřice?

Semena kukuřice vyséváme od půlky dubna do konce května. Můžeme předpěstovat, častější je ale přímý výsev. Osivo kukuřice vyséváme do prohřáté půdy a do sponu 60 – 70 x 20 – 30 cm podle kvality půdy, ranosti a vzrůstu rostlin do hloubky 3 – 5 cm.

Co dodává cukrová kukuřice?

Cukrová kukuřice dodává 86 kcal/100 g, tedy o něco více než brambory (79 kcal/100 g), ale mnohem méně než rýže (360 kcal/100 g). Kukuřice je bohatá na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny, především na kyselinu linolovou. Lisuje se z ní velice výživný olej, který pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi.

Související příspěvky: