Co je Yellowstonský národní park?

Obsah

Co je Yellowstonský národní park?

Co je Yellowstonský národní park?

Yellowstonský národní park: Informace a tipy pro návštěvníky 1 Informace o národním parku Yellowstone. Yellowstone je nejstarší národní park na světě, vyhlášen byl již 1. března 1872. 2 Co vidět a co dělat v národním parku Yellowstone. V Yellowstonském parku je 290 vodopádů, asi 465 aktivních gejzírů a... 3 Kdy jet do Yellowstonského národního parku. Větší část parku je... More ...

Jak zasáhne Yellowstoneský park?

Yellowstoneský park každoročně zasáhne na 2 000 zemětřesení. Největší tragédie se odehrála v roce 1988, kdy po rozsáhlém požáru lehla čtvrtina parku popelem. Správa parku dala Yellowstone celkem rychle do pořádku, a tak v něm dále mohou žít medvědi grizzly, vlci, losi, svišti, wapiti nebo bizoni.

Kdy byla Yellowstonská rezervace založena?

V provozu byla až do roku 1903 a hostila mimo jiné známé členy gangů Bevins a Blackburn: Butche Cassidyho, George Parrotta nebo Clarka Peltona. V Yellowstonském parku je 290 vodopádů, asi 465 aktivních gejzírů a stovky termálních pramenů. Teplota na jejich dně přesahuje 100 °C, na koupání to není.

Kde se nachází národní park Yellowstone?

Informace o národním parku Yellowstone Yellowstone je nejstarší národní park na světě, vyhlášen byl již 1. března 1872. Název Yellowstone získal podle žlutě zbarvených skal, každý rok si je přijedou prohlédnout více než čtyři miliony návštěvníků. Rozloha národního parku Yellowstone je 8 980 km 2.

Související příspěvky: