Jaké jsou příznaky fibromyalgie?

Obsah

Jaké jsou příznaky fibromyalgie?

Jaké jsou příznaky fibromyalgie?

Z celkových 30 pacientů s fibromyalgií byla u 83,3 % diagnostikována klinická deprese. Dalším příznakem fibromyalgie je úzkost, která se téměř vždy vyskytuje jako společník deprese. Je běžné, že lidé se cítí nervózní nebo úzkostliví při každodenních událostech.

Kde bolí pacienty s fibromyalgii?

Pacienty s fibromyalgii obvykle bolí oblast kolem obou klíčních kostí, horní části hrudníku, vnitřků loktů, zadní část krku, střed ramen, horní část zad, zadní strana kolen, horní a střední část hýždí. Intenzita bolesti se u každého liší.

Proč je fibromyalgie častější u žen?

Fibromyalgie je častější u žen než u mužů. Vzhledem k tomu, že příznaky této autoimunitní nemoci se podobají běžným každodenním chorobám a neduhům, lidé často ani nepostřehnou, že jsou znamením něčeho vážnějšího. Časem se fibromyalgie může zhoršit natolik, že může vážně ohrozit kvalitu osobního i profesního života jedince.

Co se děje s fybromyalgií?

U pacientů s fybromyalgií na jedné straně bolest zabraňuje spánku, a na druhé straně nedostatek spánku bolest zvyšuje. Nedostatek spánku je hlavní příčinou snížené produktivity u pacientů s touto nemocí a zlepšení kvality spánku může zmírnit bolesti spojené s fibromyalgií.

Související příspěvky: