Co jsou spořicí účty?

Obsah

Co jsou spořicí účty?

Co jsou spořicí účty?

Spořicí účty. Spořicí účet slouží k dlouhodobému ukládání volných peněz, případně tvorbě finanční rezervy. Na rozdíl od termínovaných vkladů jsou ale peníze na spořicím účtu kdykoli k dispozici. Oproti běžným účtům nabízí spořicí účty vyšší úrok.

K čemu slouží spořicí účet?

Spořicí účet slouží k dlouhodobému ukládání volných peněz, případně tvorbě finanční rezervy. Na rozdíl od termínovaných vkladů jsou ale peníze na spořicím účtu kdykoli k dispozici. Oproti běžným účtům nabízí spořicí účty vyšší úrok. S výběrem spořicího účtu s nejvyšším úrokem pomůže naše srovnání spořicích účtů.

Jaké jsou výhody spořicích účtů?

Oproti běžným účtům mají spořicí účty jednu jasnou výhodu: vyšší úrokové sazby. Úroky běžných účtů se u většiny bank blíží nule (výjimkou mohou být například některé účty pro mladé ), dobrý spořicí účet dokáže peníze aspoň částečně chránit před nemilosrdně hlodajícím zubem inflace.

Jaké jsou úrokové sazby spořicí účty?

Spořicí účty: srovnání úrokové sazby pro 100 tis.Kč na jeden rok Název produktu Sazba Raiffeisenbank a.s. - Spořicí účet XL s ... 3,00 % Artesa, spořitelní družstvo - Spořicí úč ... 1,70 % Artesa, spořitelní družstvo - Spořicí úč ... 1,70 % mBank - mSpoření 1,20 % 32 more rows ...

Související příspěvky: