Jak se zbavit trávníku?

Obsah

Jak se zbavit trávníku?

Jak se zbavit trávníku?

Všichni si přejeme, aby náš trávník byl hustý a zdravý. K tomu však nestačí jen občasné sekání, trávníku je třeba zajistit také kvalitní péči. Naplánujte si na pár podzimních dní práci na zahradě a věnujte se úpravě délky trávníku, provzdušňování a hnojení. Příští rok se vám za to odvděčí v podobě krásné zelené pokrývky.

Jak trávník přihnojit?

Ještě zbývá trávník přihnojit. Použijte plné granulované hnojivo typu NPK nebo trávníkové s dlouhodobým účinkem. Při použití NPK hnojiv dávejte pozor na to, aby plocha nebyla suchá, jinak můžete trávník velmi snadno popálit. Nejlepší je, když jej po provzdušnění necháte týden v klidu a přihnojíte po prvním dešti, kdy je půda nasáklá vodou.

Jak se sekat trávník?

Sekat je potřeba přibližně do listopadu, stačí jednou týdně. Trávník přestává růst při teplotě okolo 7 °C, do té doby je stále potřeba jej zkracovat. Ideální výška, jakou by trávník měl mít po posledním sekání, je 4–5 cm. Kratší porost už by mohl mít tendence vymrzat a vyšší naopak více zadržuje vodu a tím podporuje vznik plísňových chorob.

Jak se zbavit travní plsti?

Přitom dochází k odstranění právě zmíněné travní plsti a k masivnímu provzdušnění povrchu půdy. Nastavení vertikutace proveďte na rovné ploše tak, aby se nože pouze dotýkaly země. Příliš hluboké provzdušnění poškozuje trávník i stroj.

Související příspěvky: