Jak uvařit rýži basmati?

Obsah

Jak uvařit rýži basmati?

Jak uvařit rýži basmati?

Rýži basmati si může uvařit kdokoliv z nás v pohodlí svého domova. Perfektně uvařená je tehdy, pokud je jemná, nadýchaná a každé jedno zrníčko je dokonale oddělené. Zní to jako nadlidský úkol, ale přesto ho lze splnit. Pokud se vám to nepodaří hned na poprvé, nevěště hlavu, s basmati rýže mají trému i ostřílení profíci.

Proč je Basmati lepší než rýži?

Skládá se ze dvou částí „bas” a „mati” a jejich význam můžeme přeložit jako „aromatický”. Druhým důvodem, proč je dobré zvolit právě basmati než jakoukoliv jinou rýži, je skutečnost, že nám nabízí perfektně vyvážené množství vitamínů, minerálů, proteinů, sacharidů a zároveň je jednou z nejméně tučných rýží vůbec.

Kde koupit rýže Basmati?

Rýže Basmati – zdraví na talíři (příprava, recepty, kde ji výhodně koupit) 1 Rýže Basmati – pár slov. Basmati, nebo v doslovném překladu královna vůní, je druh dlouhozrnné rýže pěstované na jižních... 2 Kde koupit kvalitní basmati + cena. Ale díky tomu, že má nízký glykemický index, to jest nemá tolik kalorií a zasytí vás... 3 Rýže Basmati – příprava. Abychom si basmati mohli... More ...

Jak připravit hrnek rýže Basmati?

Hrnek rýže basmati nasypte do misky, osolte ji a celou ji zalijte vodou. Poté nechte na 20 minut odstát. Vodu vylejte a rýži propláchněte studenou vodou. Společně s vodou v poměru 2:1 vše dejte do hrnce a přikryjte ho pokličkou.

Související příspěvky: