Jaké jsou možnosti zpracování rajčat?

Obsah

Jaké jsou možnosti zpracování rajčat?

Jaké jsou možnosti zpracování rajčat?

Jaké máme možnosti zpracování rajčat? 1 První možností je sušení. V Itálii jsou velice oblíbená rajčata, která byla sušená na slunci. A právě takovou lahůdku si... 2 Další možností zpracování je nakládání rajčat. Rajčata, o kterých víte, že nestihnete v kuchyni zpracovat jiným... 3 Naprostou delikatesou jsou sušená nakládaná rajčata. Koupit je můžete v supermarketu nebo si je... More ...

Jak připravit rajčata v zimě?

Rajčata jsou skvělá zelenina, kterou jde připravit na stovky způsobů. Jenomže co když už vám lezou i ušima, čerstvá je nemůžete ani vidět a bojíte se, že vám úroda shnije nebo zplesniví? Udělejte si rajčatové zásoby, které se budou v zimě hodit!

Proč jsou rajčata tepelně zpracovaná?

Tepelně zpracovaná rajčata obsahují paradoxně mnohem více lykopenu - důležitého antioxidantu, jako ta čerstvá. Zavařená rajčata využijete v teplé kuchyni - do rajské polévky, jako podklad na pizzu, do omáčky či pod maso. Postup je jednoduchý: rajčata zbavte slupky a natlačte do sklenic.

Jak sušit rajčata?

Rajčata můžete podle chuti posypat sušenou bazalkou a osolit. Pak už jen sušičku zapněte, nastavte termostat asi na pětašedesát stupňů Celsia a sušte tři až osm hodin.

Související příspěvky: