Jak sehnat ibišek?

Obsah

Jak sehnat ibišek?

Jak sehnat ibišek?

Sehnat se dá v každém květinářství, jeho pěstování je poměrně snadné. Přesto má ibišek pár specifických nároků. Pokud mu ale dopřejete správnou péči, potěší vás záplavou květů. Ibišků, které se přirozeně vyskytují v přírodě tropických a subtropických oblastí skoro po celém světě, je až tři sta druhů.

Jak se pěstovat ibišek?

Díky svým krásným velkým květům patří k oblíbeným pokojovým rostlinám. Sehnat se dá v každém květinářství, jeho pěstování je poměrně snadné. Přesto má ibišek pár specifických nároků. Pokud mu ale dopřejete správnou péči, potěší vás záplavou květů.

Kolik druhů ibišek je v přírodě?

Ibišků, které se přirozeně vyskytují v přírodě tropických a subtropických oblastí skoro po celém světě, je až tři sta druhů. Těch domestikovaných je jen pár. Do interiéru se hodí ibišek čínský, který se zde prodává nejčastěji. Zdobí ho obvykle sytě červené květy, ať už jednoduché nebo plné, s rovnými, zvlněnými nebo stříhanými okvětními lístky.

Jak použít hnojivo pro ibišky?

Nejvhodnější je speciální hnojivo pro ibišky, použít ale můžete klidně jakékoliv komplexní plné hnojivo pro kvetoucí pokojové rostliny. Vyvarovat byste se měli hnojivům pro balkónové květiny, která by mohla ibišku uškodit.

Související příspěvky: