Jak si na zkrácený úvazek přilákat?

Obsah

Jak si na zkrácený úvazek přilákat?

Jak si na zkrácený úvazek přilákat?

V praxi si velmi rádi na zkrácený úvazek přivydělávají studenti, maminky na rodičovské dovolené nebo starobní důchodci, kteří nemohou nebo nechtějí již pracovat na plný úvazek. Zaměstnavatelé nabízející práci na zkrácený úvazek, tak mohou do firmy přilákat talentové studenty, kterým po ukončení studia nabídnou již plný úvazek.

Jak nabízet zkrácené úvazky?

Výhodné je nabízet zkrácené úvazky i maminkám na rodičovské dovolené, které jsou rády, že si mohou přivydělat a být i během péče o dítě pár hodin denně v pracovním kolektivu. Maminky na rodičovské dovolené si této možnosti váží a jsou velmi produktivní.

Jaká je měsíční mzda na zkrácený úvazek?

Hrubá měsíční mzda při práci na zkrácený úvazek je nižší než při práci na plný úvazek, přesto jsou lidé, pro které je práce na zkrácený úvazek výhodná a vyhledávají ji a zaměstnavatelé nabízející zkrácený úvazek mohou získat kvalifikovaného zaměstnance, kterého by nebylo možné na plný úvazek získat.

Jaký je výdělek v pracovní smlouvě?

V každé pracovní smlouvě musí být uvedeny 3 základní náležitosti: druh práce. místo výkonu práce. den nástupu do zaměstnání. Jinak je neplatná. Výši výdělku je možné sjednat buď přímo ve smlouvě a nebo zvlášť ve mzdovém výměru. Pracovní smlouvu na dobu určitou je možné uzavřít nejdéle na 3 roky.

Související příspěvky: