Jaké jsou malé zelené fazolky?

Obsah

Jaké jsou malé zelené fazolky?

Jaké jsou malé zelené fazolky?

Malé zelené fazolky vynikají specifickým aroma a v naklíčené podobě i vysokým podílem zdraví prospěšných látek. Můžete si je dopřávat samotné či je přidávat do mnoha různých pokrmů. Luštěnina mungo pochází z Indie, odkud se postupně rozšířila téměř do celého světa.

Jak vzniklo označení fazole?

Fazolové plody se musí před konzumací tepelně upravit, jinak mohou být jedovaté. Vědecké označení fazole vzniklo z řeckého phaseolos, což znamená loďka - podle tvaru lusků. První fazolová semena se objevila až počátkem 16. století v přístavech španělských mořeplavců.

Kdy použít pnoucí fazole?

Pnoucí fazole jsou také ideální popínavou letničkou. Hodí se i na místa, kde chcete vytvořit zelenou clonu, například k drátěným nebo mřížkovým plotům, dřevěným zástěnám. Ozelenit ale mohou i lodžii nebo balkon. Dobře porostou v průměrném truhlíku nebo v nádobě, když jim zajistíte obdobné podmínky jako v zahradě.

Můžete použít fazole do truhlíku na balkoně?

Vysadit je můžete i do truhlíku na balkoně! Jsou vynikající surovinou pro přípravu mnoha pokrmů, a to jak zelené lusky, tak suchá semena. Navíc jsou fazole nejen chutné, ale i zdravé. Díky vysokému obsahu bílkovin navíc mohou v našem jídelníčku částečně nahradit maso. Pěstovat je přitom není vůbec složité. A nepotřebujete k tomu ani zahradu.

Související příspěvky: