Jak nalijte brambory do misky?

Obsah

Jak nalijte brambory do misky?

Jak nalijte brambory do misky?

Do velké misky, do které se vám záhy vejdou brambory, nalijte několik lžíc olivového oleje, přidejte oblíbené koření – kurkumu, mletou uzenou papriku nebo třeba domácí grilovací koření. Záleží na vás, co máte rádi vy nebo vaše děti. 3. Brambory slijte a ochlaďte

Jak vysadit brambory?

Celou plochu, kam chcete vysadit brambory, nejprve zbavte všech plevelů a následně velmi důkladně zkypřete alespoň do hloubky patnácti až dvaceti centimetrů. Brambory totiž vyžadují kyprou a dobře propustnou půdu. Malé záhony se nejlépe kypří ručním prutovým kypřičem nebo elektrickou motyčkou.

Jaké jsou osázené řádky brambor?

Osázené řádky zahrňte do výšky sedmi až patnácti centimetrů, přitom ale dbejte na to, aby byly rovné po celé délce. Poté záhony poprvé zalijte a udržujte je stále mírně vlhké – brambory pak velmi rychle naklíčí.

Kdy se brambory sklízejí?

Na vyzrávání brambor se nemalou měrou podílí i podnebí, ve kterém brambory pěstujete, a počasí, které zrovna panuje. Obecně platí, že ve vyšších polohách zrají brambory déle a sklízejí se třeba až v říjnu či listopadu. V nížinách je naopak můžete sklízet již během srpna.

Související příspěvky: