Proč se meloun řadí mezi zeleninu?

Obsah

Proč se meloun řadí mezi zeleninu?

Proč se meloun řadí mezi zeleninu?

Botanicky se meloun řadí mezi zeleninu, je to vlastně druh tykve, ale díky své sladké chuti ho přirozeně vnímáme jako ovoce. U nás je obvyklejší meloun vodní se sytě růžovou dužinou, který obsahuje průměrně 91 % vody, proto je v létě zvlášť vhodný k hydrataci organismu.

Jak připravit meloun do kuchyně?

Z melounu můžete připravit osvěžující sorbet, skvěle se hodí do alko i nealko nápojů. Překvapivě dobře funguje i ve slaných receptech, kombinace se sýrem Feta a olivami je jednoduše okouzlující. Inspirujte se našimi recepty a pusťte meloun do kuchyně:

Co se týče melounu?

Meloun má poměrně nízký obsah kalorií, takže si ho můžete dopřát i při dietě. Navíc je významným zdrojem kyseliny listové a minerálních látek, jako je železo či vápník. Z melounu můžete připravit osvěžující sorbet, skvěle se hodí do alko i nealko nápojů.

Jak začít pěstování melounu ve skleníku?

Pěstování melounu ve skleníku i v truhlíku 1 Příprava místa. Venkovní pěstování můžete zkusit jen v nejteplejších oblastech země. Ve středních a vyšších polohách... 2 Výsev. Standartně se doporučuje začít s výsevem v dubnu. Semínka melounu vložte do kelímků nebo sadbových květináčků... 3 Výsadba. Začátkem května začněte rostlinky pomalu otužovat, a po 15. květnu již vysazujte... More ...

Související příspěvky: