Jak založit trávník?

Obsah

Jak založit trávník?

Jak založit trávník?

Založení trávníku. Založit trávník lze dvěma základními postupy. Buď se jedná o založení trávníku výsevem nebo položením travního koberce. V našich zeměpisných šířkách je trávník nejčastější přirozenou pokrývkou půdy. Roste dobře spolu s nejrůznějšími bylinami a nejsou velké problémy se zakládáním a ošetřováním trávníkových ploch, ...

Jak odstranit mezery v trávníku?

Velké mezery v trávníku se objeví také po vertikutaci, kdy z trávníku odstraníme mech a stařinu. Pokud jsou tato místa větší než dlaň ruky je třeba provést přísev trávníku. Trávník má sice schopnost, díky odnožování, zatahovat menší místa, ale nelze to přeceňovat a musíme trávníku pomoc.

Co se děje při obhlídce trávníku?

Při jarní obhlídce trávníku zjišťujeme jeho stav a míru poškození po zimě. V trávníku se objevují mezery a holá místa vzniklá jako důsledek vyzimování vlivem houbových chorob. Holá místa také vznikají jako důsledek mechanického poškození a nadměrné zátěže.

Kdy začít hnojit trávník?

Tento typ hnojiva má upravené složení živin pro použití při výsevech, dosevech a pro první jarní hnojení trávníku. První týdny po vyklíčení jsou zvláště důležité pro váš nový trávník. Nyní se rozhoduje, zda se mladé rostlinky vyvinou ve zdravý, rostoucí trávník nebo se změní v nezapojený trávník plný holých ploch.

Související příspěvky: