Kdo vám vydá kreditní kartu?

Obsah

Kdo vám vydá kreditní kartu?

Kdo vám vydá kreditní kartu?

Kreditní kartu vám vydá jakákoliv banka, aniž by bylo potřeba u ní mít běžný účet. Banka vám prostřednictvím kreditní karty půjčuje své peníze a to do výše limitu, který je na kartě nastaven, např. 30 000 Kč. Kreditní karta pracuje s penězi vydavatelské banky.

Kde můžete zaplatit kartou v zahraničí?

Zaplatit kartou můžete v Česku také v téměř jakémkoli větším obchodě. Na pokladně kartu buď vložíte do terminálu a zadáte PIN nebo kartu pouze přiložíte a platba se provede bezkontaktně. V zahraničí se využívání platby kartou liší země od země a je dobré si podmínky zjistit ještě, než odjedete.

Jak funguje kreditní karta?

Kreditní karta pracuje s penězi vydavatelské banky. Pokud platíte kreditkou, tak vaše peníze leží v bance a vy utrácíte místo svých peněz peníze banky, která kartu vydala. Pokud nesplatíte peníze v bezúročném období, naskočí vám poměrně vysoký úrok blížící se obvykle 30 %.

Kde je online platba kartou?

Online platba kartou. Tuto možnost nabízí většina tuzemských i zahraničních internetových prodejců (převážně eshopy). Po vyplnění fakturačních informací jste přesměrování do tzv. platební brány, kde zadáte číslo karty, datum splatnosti a bezpečnostní kód CVC ze zadní strany.

Související příspěvky: