Jak odstranění pařezu?

Obsah

Jak odstranění pařezu?

Jak odstranění pařezu?

Chemické odstranění pařezu 1 Při prvním způsobu do zaschlého dřeva vyvrtáme podle velikosti pařezu jeden až tři otvory o průměru 15 mm a hloubce 100... 2 Do každého otvoru nasypeme ledek draselný nebo sodný a otvor dobře uzavřeme zátkou nebo sukem, ale tak, abychom mohli... 3 Asi za devět nebo deset měsíců zátku odstraníme, do otvoru nalijeme petrolej nebo naftu, kterou pak... More ...

Jak se hlíva použít do pařezu?

Podhoubí hlívy má na dřevo rozkladný vliv a tak se přibližně po dvou letech pařez sám rozpadne. Hlíva je dnes k dostání v praktických kolících, které lze do pařezu jednoduše vsunout. Hlívu je vhodné použít na pařezy listnatých stromů, jako jsou topoly, ale její použití je možné i jinde.

Jak dlouho zmizí PAŘEZ z vaší zahrady?

Pokud je vám jedno, za jak dlouho pařez z vaší zahrady zmizí, nechte práci na přírodě. Než pařez úplně ztrouchniví, může posloužit i jako dekorace. Například do něj můžete dlátem nebo motorovou pilou vyhloubit prohlubeň a nasypat do ní zeminu.

Jaké jsou možnosti likvidace pařezů?

Nabízí se hned několik možností likvidace pařezů. Čas od času je třeba zahradu trochu provzdušnit a zbavit ji přestárlých ovocných dřevin, ale i nemocných nebo nevhodně rostoucích stromů. Pařezy, které po těchto stromech zůstanou, se nám většinou do zahradních plánů nehodí a není s nimi počítáno.

Související příspěvky: