Co jsou ibišky roubované na kmínku?

Obsah

Co jsou ibišky roubované na kmínku?

Co jsou ibišky roubované na kmínku?

Ibišky ze semen se vám mohou na zahradě objevit také, ale hodí se spíš jako podnož pro roubované kmenové keře. Semenáče nebývají tak kvalitní – velikost a vybarvení květů nemusí splnit vaše očekávání. V zahradnických centrech koupíte ibišky roubované na kmínku asi metr vysokém.

Jak rostou ibišky?

První dva tři roky rostou ibišky poměrně pomalu, později mají přírůstky asi třicet centimetrů. Nevyžadují každoroční řez, i když ho dobře snášejí, stačí po třech letech keře prosvětlit a omladit. Zjara odstraňte poškozené nebo suché větve, a pokud by ibišek přece jen v tuhé zimě namrzl, seřízněte větve až do zdravého dřeva.

Kde se pěstují ibišky?

Oblíben byl pro velké květy (obvykle v průměru dosahují sedmi až dvanácti centimetrů) v mnoha barvách a odstínech bílé, růžové, modré i červené. Od šestnáctého století se ibišky pěstují také v Evropě, přičemž zpočátku byly k vidění spíš v jižních zemích.

Kde se pěstoval ibis?

Hojně se pak pěstoval v Egyptě, odkud si přinesl jméno: „kmotrem“ je mu posvátný egyptský pták ibis, jehož jméno zní v originále hib (v řečtině ibis). Oblíben byl pro velké květy (obvykle v průměru dosahují sedmi až dvanácti centimetrů) v mnoha barvách a odstínech bílé, růžové, modré i červené.

Související příspěvky: