Jak rozeznat druhy dýní?

Obsah

Jak rozeznat druhy dýní?

Jak rozeznat druhy dýní?

Jak rozeznat druhy dýní a udělat si chutné recepty z dýně? 1 Dýně Hokaido. V Česku jedna z neoblíbenějších dýní. Pochází z japonského ostrova Hokkaidó, kam byla zavlečena z Nové Anglie. 2 Máslová dýně. Tato dýně je oblíbená hlavně kvůli minimu semínek. Po jejím vydlabání Vám tak zbude velká část dužiny, kterou můžete spotřebovat. 3 Muškátová dýně. Kulatá dýně se snadno peče a má hutnou konzistenci. Proto je vhodná především na polévky, pomazánky nebo omáčky.

Jaké jsou druhy dýní a jejich použití?

Druhy dýní a jejich použití. Dýně dělíme podle užití do dvou skupin – na zeleninové a okrasné. Plody obou druhů dýní jsou tvarově i barevně velmi rozmanité. Jasně oranžové zabarvení dužniny je častější u zeleninových druhů a vzniká díky luteinu. Dýně mají různé tvary, mohou být kulaté, zploštělé, vejcovité a podobně.

Kdo jsou nejznámější dýně?

7 nejznámějších druhů dýně 1 Okrasné dýně. Tyto dýně si sice dají jíst, ale bývá s nimi více práce než užitku. ... 2 Jedlé dýně. V rámci druhu dýně obecné patří mezi největší plodící dýně s hmotností plodu kolem 1–3 kg. Má kulovitý či protáhlý tvar a krémovou, žlutou nebo i oranžovou barvu. 3 Pěstování dýní má svá pravidla. Pokud nehodláte s dýněmi podnikat ve velkém a nevadí vám mírné odchylky od standardu, budou vám k vysázení stačit semínka, která vyjmete ze zakoupeného plodu.

Související příspěvky: