Kde zryjte půdu na narcisy?

Obsah

Kde zryjte půdu na narcisy?

Kde zryjte půdu na narcisy?

Před plánovanou výsadbou zryjte půdu na vybraném stanovišti asi na hloubku rýče a zaryjte dobře uleželý kompost (pokud nemáte, použijte kupované hnojivo). Vybírejte stanoviště slunečné, kde vám narcisy dříve rozkvetou, i když pod opadavé stromy či keře je můžete vysadit bez obav také: než se olistí dřeviny, budou mít narcisy světla dostatek.

Jak odstranit kryt narcisů?

Jakmile se ohlásí jaro, nezapomeňte kryt odstranit, aby vám pod ním nerostly neduživé, vytáhlé a vybělené výhonky. Jak začnou narcisy rašit, ranní chlad už jim neublíží. Místa s hlubokým stínem jsou jednou z nevhodných variant pro výsadbu narcisů, pokvetou tu málo a „vybledle“.

Proč jsou narcisy jedovaté?

Jednu nepříjemnou vlastnost narcisy mají – celá rostlina a hlavně jejich cibule jsou jedovaté. Sliz vytékající ze stonků může podráždit pokožku citlivých osob a ani některé řezané květiny se v jedné váze s narcisy nesnáší.

Proč jsou narcisy hlubokýmstínem?

Místa s hlubokým stínem jsou jednou z nevhodných variant pro výsadbu narcisů, pokvetou tu málo a „vybledle“. Vhodný není ani záhon po tulipánech a rušíte-li záhony po zelenině a chcete je osázet cibulovinami, pak narcisy nepatří tam, kde rostly brambory, rajčata či cibule nebo česnek.

Související příspěvky: