Jaký je řez hortenzie latnaté?

Obsah

Jaký je řez hortenzie latnaté?

Jaký je řez hortenzie latnaté?

Řez hortenzie latnaté Hortenzie latnatá (Hydrangea paniculata) má vzpřímený kmen. Snadno ji rozpoznáte i podle květních kuželů, které dosahují 20 až 30 cm. Tyto hortenzie kvetou na letošních výhoncích již od poloviny léta. U tohoto druhu hortenzie můžeme intenzitu řezu obměňovat.

Kde pěstovat hortenzie?

Nemáte zahradu? Hortenzie můžete pěstovat i v nádobách! Možná jste při prázdninových cestách viděli kvést hortenzie v parcích a zahradách jižní Evropy, kde není o slunce nouze, a přece nádherné barevné květy přitahují pozornost už z dálky. V našich podmínkách je nebezpečná osluněná poloha v zimě, kdy se po nočních mrazech do rostlin opře slunce.

Jak zalévat hortenzie?

Jak zalévat hortenzie? Nejhorší je nepravidelnost Hortenzie v lehké a propustné půdě potřebuje pravidelný přísun vody (zem rychleji vysychá). Nejhorší je nechat rostlinu téměř na suchu (povadající listy) a pak ji utopit v bahně. V letním období mají rostliny opravdu velkou spotřebu vody (čím větší keř, tím vydatnější zálivka).

Jak udržovat hortenzie v půdě?

Hortenzie v lehké a propustné půdě potřebuje pravidelný přísun vody (zem rychleji vysychá). Nejhorší je nechat rostlinu téměř na suchu (povadající listy) a pak ji utopit v bahně. V letním období mají rostliny opravdu velkou spotřebu vody (čím větší keř, tím vydatnější zálivka). Na to odkazuje ostatně i jejich latinský název - hydrangea.

Související příspěvky: