Proč pěstovat sukulenty?

Obsah

Proč pěstovat sukulenty?

Proč pěstovat sukulenty?

Pěstování sukulentů se nemusíte bát, jelikož jsou velice nenáročné a vydrží i delší sucho. Mají totiž schopnost zadržovat vodu, takže je můžete klidně nechat i delší dobu bez zálivky. Můžete je pěstovat jak na zahradě, tak v bytě, protože nezaberou příliš místa.

Jak pěstovat sukulenty?

Nechte se inspirovat sukulenty - rostlinami, které jsou krásné, barevné a nenáročné. Řekneme vám, jak je pěstovat, proč je pro ně světlo důležitější než voda a hlavně kdy je zalévat! Projděte si našeho průvodce pěstováním sukulentů, který se hodí začátečníkům stejně jako zkušeným pěstitelům těchhle pouštních krásek.

Proč jsou sukulenty a kaktusy stále aktivní?

Když už všechny rostliny už dávno spí svůj zimní spánek, sukulenty a kaktusy stále žijí svým aktivním životem. Pro ně sezona nikdy nekončí. A můžeme je skutečně obdivovat.

Kde jsou nejznámější sukulenty?

Tradiční domovinou nejznámějších sukulentů jsou americké pouště, například růžicovité echeverie, veletlustolistá pachphyta, mnoho séd, dnes již všudypřítomné agáve a mnoho dalších rostlin, které se suchu přizpůsobily hromaděním vody ve svých tkáních.

Související příspěvky: