Jaké jsou důležité zásahy do půdy borůvky?

Obsah

Jaké jsou důležité zásahy do půdy borůvky?

Jaké jsou důležité zásahy do půdy borůvky?

Dokonalá příprava půdy patří k nejdůležitějším zásahům do příštího života borůvky. Tyto rostliny milují dobře propustnou, lehkou půdu. V těžší jílovité půdě se růst jejich kořenů prudce zpomaluje, až zcela zastavuje.

Jak se pěstovat borůvky přes zimu?

Borůvky přes zimu odpočívají a u námi vybraných odrůd, které jsou nejvhodnější pro pěstování ve střední Evropě je potřeba, aby alespoň dva měsíce byli přes zimu v prostředí kde je teplota méně, než 6 stupňů. Ot: Někdo radí sázet borůvky na sluníčko, jiný zase do polostínu, kde je pravda?

Co potřebují borůvky pro svůj růst?

Borůvky potřebují pro svůj růst místo s vyšší vlhkostí vzduchu. Přitom by ale mělo být dostatečně slunné, mírný polostín je ještě pro rostliny přijatelný. Někteří pěstitelé tvrdí, že během plného léta by mělo na rostlinu svítit přímé slunce alespoň osm hodin denně.

Kdy se borůvky vysazovat?

Pokud se všechny přípravné práce udělají poctivě, je prakticky jedno, kdy se borůvky vysazují. S výjimkou období, kdy je zamrzlá půda (malá vrstvička ledu na povrchu půdy nic neznamená) lze borůvky stejně úspěšně vysazovat po celý rok.

Související příspěvky: