Proč se do roubování melounů pouštět?

Obsah

Proč se do roubování melounů pouštět?

Proč se do roubování melounů pouštět?

Tuto praktickou zkušenost potom můžete zúročit například i při roubování okurek. Proč se do roubování melounů vůbec pouštět? Takto upravené rostliny jsou odolnější k mnoha pěstitelským přehmatům a půdním i klimatickým podmínkám (pěkné a chutné melouny můžete sklízet i ve vyšší nadmořské výšce).

Co se týče melounu?

Druhy melounu. Meloun je velmi často považován za ovoce. Jde však o tykvovitou plodovou zeleninu. Je známo několik druhů melounů, ale v podstatě se rozdělují na dva hlavní druhy, a to na meloun vodní a meloun cukrový. Nejznámější je meloun vodní, jehož dužina má jasně červenou barvu, čímž se liší od melounů cukrových.

Jak začít pěstování melounů?

Pěstování melounů V první řadě si uvědomte, že melouny mají vegetační období 130 až 150 dní, proto také začněte s výsadbou již v květnu přímo na stanoviště. Doporučujeme vám však výsadbu předpěstovaných sazenic do květináčů či sadbovačů, protože je spolehlivější.

Proč se melouny roubovat?

Melouny jsou poměrně málo pěstovanou zeleninou, navíc kvalitní sadbu nelze snadno získat. Jejich sazenice si proto naroubujte sami. Tuto praktickou zkušenost potom můžete zúročit například i při roubování okurek. Proč se do roubování melounů vůbec pouštět?

Související příspěvky: