Jak řežet vepřové řízky?

Obsah

Jak řežet vepřové řízky?

Jak řežet vepřové řízky?

Maso řežte vždy šikmo přes vlákno a následně okraje řízků po obvodu na několika místech nařízněte, aby se vám řízky při smažení nekroutily. Připravujete-li vepřové řízky, naklepávejte je až těsně před smažením, velice jemně a stačí jen z jedné strany. Použít můžete paličku nebo třeba tupý hřbet čepele většího nože.

Jak připravit řízky?

Řízky jsou zkrátka úžasně univerzální. A připravit je zvládne každý. Přesto i „obyčejné“ řízky můžete pokazit. Nezáleží na tom, jestli dáváte přednost řízkům z vepřového, drůbežího, nebo třeba telecího masa. Důležité je zvolit vhodný druh masa. Pokud nedáte dopustit na řízky z prasátka, sáhněte nejlépe po mírně prorostlé krkovici.

Jak připravit řízky z drůbeže?

Když už chcete řízek z kýty, předem ji namarinujte. Z drůbeže se nejčastěji využívá kuře a krůta. Nejlepší jsou stehenní řízky, jejich maso je šťavnatější než to z prsou. Přesto u nás lidé raději připravují řízky prsní.

Jak upěchovat řízky?

Osolené, opepřené a případně i naklepané řízky silně upěchujte v hrubé mouce. Po deseti minutách toto pěchování ještě zopakujte. Pak řízky pečlivě namočte v rozšlehaném vejci, do kterého však nepřidávejte mléko ani vodu a nakonec plátky masa silně upěchujte v čerstvé strouhance. Strouhanka musí být vláčná, nikdy ne suchá a tvrdá.

Související příspěvky: