Kdy vysazovat tulipány?

Obsah

Kdy vysazovat tulipány?

Kdy vysazovat tulipány?

Tulipány se vysazují od konce září do konce října. Pokud to z nějakého důvodu nestihnete, nechte je přes zimu v chladné, bezmrazé místnosti a vysaďte je brzy na jaře. Včas vysazené cibulky jsou ale mrazuvzdorné. Rostlinám se dobře daří na slunném stanovišti, na půdu nemají zvláštní nároky, potřebují jen, aby byla dostatečně propustná.

Co jsou cibule tulipánů vhodné k výsadbě?

Cibule tulipánů vhodné k výsadbě 1 Sadbový materiál musí být zcela zdravý. To znamená, že by neměl být poškozený houbovými chorobami ani mechanicky... 2 Na přelomu srpna a září začínají cibule tulipánů zasílat prodejci květin v e-shopech. Kromě prodejců s širokým... 3 Pokud se chceme vyhnout platbě poštovného a nákupům někdy až příliš velkého množství cibulí, pak je vhodné se... More ...

Jaké jsou sazenice tulipánů?

Čím jsou tulipány sázeny hlouběji, tím méně se dělí a mají větší květy. Vysazené sazenice zalejte, aby do zimy dobře zakořenily. V místech s větším množstvím srážek je vhodné dát pod cibule tulipánů (podobně jako u ostatních cibulnatých a hlíznatých květin) třícentimetrovou vrstvičku písku jako drenáž.

Proč bychom měli zahradní tulipány přesazovat?

Zahradní tulipány bychom měli přesazovat každoročně nebo aspoň po dvou až třech rocích. Jestliže cibule po zatažení listů nevyzvedneme ze země, vytvoří se v příštím roce z dceřiných cibulek trs rostlin, což se v dalších létech opakuje, a rostliny postupně slábnou a nekvetou.

Související příspěvky: