Kdy začít výsadba lilie?

Obsah

Kdy začít výsadba lilie?

Kdy začít výsadba lilie?

Lilie: výsadba může začít už v únoru 1 Příprava stanoviště. První, co bude nutné udělat, abyste se v létě dočkali krásných květů, je správný výběr místa a jeho... 2 Preventivní prohlídka cibulí je nutností. Než se do výsadby pustíte, dobře zkontrolujte, zda cibule nejsou vyschlé, nebo... 3 Nákup nových cibulí. Vypravíte-li se pro nové přírůstky, věnujte výběru zvýšenou... More ...

Kde koupit lilie z podzimního přesazování?

Vysazovat můžete lilie z podzimního přesazování, cibule si lze koupit na jaře v zahradnictví, ty většinou pochází z Holandska. Lilie můžete sázet kdykoliv. Ještě před tím je namočte do nějakého fungicidu. Lilie sázejte zhruba 5 cm hluboko do propustné půdy.

Jak pěstovat lilie?

Jak pěstovat lilie v květináči? Lilie se dají dobře pěstovat i jako hrnkové květiny na balkonech. I v tomto případě už můžete začít s výsadbou, ale květináč se zasazenou cibulí zatím postavte do chladné světlé místnosti nebo skleníku a ven ho vyneste až za příznivějšího počasí.

Jak na výsadbu lilií?

Lilií a jejich hybridů bylo vyšlechtěno nepřeberné množství. Tyto krásky patří k cibulnatým rostlinám a na zahradě vám při troše péče vydrží mnoho let. Jak na jejich výsadbu na konci zimy? Nebudou-li hrozit větší mrazy, můžete v teplejších oblastech začít s výsadbou lilií.

Související příspěvky: