Jak zpívat státní hymnnu?

Obsah

Jak zpívat státní hymnnu?

Jak zpívat státní hymnnu?

Text naší státní hymny oslavuje naši zemi – řeky, hory, louky i lesy. Říká všem, jak je u nás krásně. Slova naší státní hymny bychom měli znát, abychom ji mohli zpívat. Třeba na olympiádě můžeme vidět, jak hymnu zpívají sportovci na stupních vítězů. Hudbu zapisujeme notami.

Jak byly obě hymny prohlášeny?

V roce 1930 byly obě hymny prohlášeny za nedílnou součást jediné československé hymny. V roce 1990 byla první sloka písně „Kde domov můj“ zákonem ustanovena státní hymnou České republiky, což potvrdil zákon o státních symbolech ze 17. prosince 1992.

Kdo napsal státní hymnu?

Tuto písničku však původně nesložil jako hymnu, ale jako součást divadelní hry s mnoha písničkami. Protože si ji ale lidé oblíbili, stala se po více jak půl století od svého napsání státní hymnou. Autorem textu naší státní hymny je spisovatel a dramatik Josef Kajetán Tyl. Text se mu opravdu povedl. Dokázal v něm vyjádřit bohatou krásu naší přírody.

Kdo je autorem státní hymny?

Autorem textu naší státní hymny je spisovatel a dramatik Josef Kajetán Tyl. Text se mu opravdu povedl. Dokázal v něm vyjádřit bohatou krásu naší přírody. Když zavřeme oči, můžeme si ji hezky představit. Tento údaj nám oznamuje, jakým tempem, tedy jak rychle a energicky, máme skladbu zpívat či hrát.

Související příspěvky: