Co jsou silážní kukuřice na zrno?

Obsah

Co jsou silážní kukuřice na zrno?

Co jsou silážní kukuřice na zrno?

Silážní kukuřice mají složení celé rostliny uzpůsobené pro optimální siláž, kukuřice na zrno je určena pro sklizeň zrna na krmné a potravinářské účely. A sladká a supersladká kukuřice pro sklizeň lahodného zrna nebo klasů na vaření. Právě tyto hybridní kukuřice jsou vhodné pro pěstování na zahrádkách. Také rozdíl v chuti je velmi markantní.

K čemu je kukuřice cukrová určena?

Kukuřice cukrová je určena pro přímou spotřebu, dá se však také dobře zmrazovat. Přímo můžete kukuřice konzumovat vařené nebo v mladém stavu i syrové. Pokud palice kukuřice nezamrazíte, lze je uchovávat jen krátký čas, kukuřičný cukr se totiž při vyšších teplotách rychle proměňuje na škrob a zrna moučnatí.

Kde se pěstuje kukuřice?

Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před našim letopočtem. Skutečný původ této rostliny zůstává však pro botaniky záhadou. Většina z nich se přiklání k názoru, že přímým předkem kukuřice je některý druh trávy rostoucí na území Mexika.

Jak nalévat zrna kukuřici?

V období nalévání zrna kukuřici zalévejte. Palice kukuřice sklízejte ve voskově mléčné zralosti. Jakmile zhnědnou blizny vyčnívající z palic (vlasy), rozbalte listeny kryjící palici a do zrna zatlačte nehtem. Pokud se objeví mléčná tekutina, je zrno zralé.

Související příspěvky: